sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Kissatarhan sisustusta

Kissatarhaa on sisustettu pikkuhiljaa ideoiden ja kissojen lisääntyessä. 



Tässä on alkuperäinen nukkumökki joka rakennettiin Sahramille. Mökkiin on mahdollisuus kulkea eri reittejä kulloisenkin mielialan mukaan. Sisätilat on vuorattu  fleecellä ja katolla on lampaantalja joka toimii aurinkoisilla säillä myös mökin verhona. Sahrami ja Viljami nukkuvat mieluiten mökissä.


Kun Luna muutti meille tarvittiin myös toinen nukkumapaikka. Luna ei kuitenkaan ole oikein koskaan viihtynyt sisällä mökissä. Siitä se on saanutkin nimekseen "kesämökki". Paremmin hän viihtyy parvekkeella mökkinsä yläpuolella.

Viljamille ei omaa mökkiä rakennettu mutta hän viihtyy usein Lunan seurassa. Mutta myös mökit ovat Viljamille mieleen eli kaikki käy!


Hellepäivien suosikki on "putki". Se on tehty Ikean riippuvasta säilytyslokerosta. Vain välipohjat leikattiin irti ja näin saatu putki kiinnitettiin  mökkiin.


Hellepäivinä siinä on mukava loikoilla. Siinä voi myös kisailla Lunan jaViljamin kanssa. Putki on jouduttu jo kerran uusimaan kovan kulutuksen vuoksi.

        

Jos leikki on lasten työtä niin kiipeily on varmaan sitä kissoille. Siksi mökissä onkin koitettu antaa siihen paljon mahdollisuuksia.
                                                                               
                   

Osa puista päällystettiin köysillä. Siihen kynnet tarttuvat mukvasti. Eräitä kymmeniä metrejä köyttä on puihin kierretty.                                                


Metsästä haettiin sopivia puita jotka kuorittiin ja jätettiin sileiksi. 



Myös kapeat reunukset sopivat tasapainon harjoittamiseen.



Takaseinälle rakennettiin portaat. Niillä on mukava poseerata jos kiipeily ei kiinnosta.


Oksien takana näkyy myös siirrettävä kiipeilyteline. Alkuun ostimme telineen kaupasta mutta se ei ulkoilmaa ja kovaa kulutusta kestänyt. Tämä teline tehtiin itse. Putki tehtiin alumiinista ja tekoturkiksesta. Muut osat puusta, tekoturkiksesta ja köydestä. Tämä kestää varmaan vuosia, toivon mukaan!



Riippukeinu on tämän kesän uutuus. Aika näyttää saako se suosiota osakseen 


Esteettisyyttä ei myöskään saa unohtaa. Tämä riippapaju istuttettiin tänä kesänä varjoa tuomaan.

   

Myös suihkulähde lisää viihtyvyyttä. Sahrami on tykännyt pienestä asti vedestä. Se pyydystelee mielellään tassullaan itikoita vedestä. Ja tietysti vesi on tässä suihkulähteessä paljon paremman makuista kuin juomakupissa  :)



Hiekkalaatikon ympärille rakennettiin suoja uteliaiden katseilta.



Tässä vielä ruokapaikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti